Världens undergång 2012?

Enligt Maya-folket kalender kommer Jorden gå under 2012, då deras kalender tar slut. Jorden kommer gå under och mänskligheten utrotas.

Experterna tror att vi något stort och ovanligt kommer att hända någongång mellan den 20-23 december, 2012. Vad exakt som kommer att hända kan ingen säga. Men del menar att maya-indianerna räknade ut att solen står i rak linje med Vintergatan. Det finns en hel del teorier vad som kommer att ske då för våran planet.

De vanligaste teorierna som cirkulerar runt år 2012 är:

Planeten Nibiru
Det ska finns en planet, eller stjärna (här går versionerna isär) som brukar kallas Nibiru. Den närmar sig vårt solsystem och syns redan från Antarktis. NASA vet naturligtvis om det men försöker tysta ned Nibirus existens för att inte skapa panik.

Nibiru rör sig i en lång elliptisk bana runt vårt solsystem och återkommer regelbundet med intervaller på 3600 år. Nästa gång den kommer nära jorden är 2012.

Polskifte
Man vet att Jordens nord- och sydpol har skiftat plats flera gånger. Men vad som sker med livet på Jorden när ett sådant skifte sker är det ingen som vet. Här är ännu en favoritteori för katastrofanhängarna som anser att Maya förutspådde att polskiftet kommer ske 2012. Detta sker bara var 25800:e år

Solstormar
Vid solstormar kastas moln av partiklar och strålning från solen, vilka ofta fångas upp av jordens magnetsfär. Men vid kraftiga utbrott, supersolstormar, kan stormen slå igenom och forskarna menar att världen är illa förberedd. Elnät, flygplan och tv är några av sakerna som kan slås ut. Miljoner kan dö när viktiga samhällsfunktioner blir strömlösa. Kanske kan en supersolstorm till och med utplåna allt liv på Jorden.

Solen placering i Vintergatan
Den 21 december 2012 kommer vår sol att stå i en rak linje med Vintergatans centrum som anses bestå av ett gigantiskt svart hål. Det finns en teori om att det kommer att orsaka någon sorts gravitationskraft med förödande konsekvenser för Jorden.


Vad tror jag själv?

Detta är bara teorier. Det kan gå fel. Intressant att alla teorier är negativa, tänk om det händer något stort och positivt?

Jag önskar att föreställa mig att vi får kontakt med utomjordingar som har väntat till denna stund med att ta kontakt med oss och hjälper oss ur dessa katastrofer som är igång då. Vi byter ju somsagt dimension från den fjärde dimensionen till den femte. Men jag hoppas på något stort och positivt. Annars kan vi lika gärna strunta i 2012. =)


Kommentera gärna och skriv era tankar vad ni tror kommer hända år 2012!
Kommentarer
Postat av: oppe

Alla datorer kommer få spel pga ett programmeringsfel vilket resulterar i att tideräkningsfunktionen är felkalibrerad. Vi kommer alla att dö.

2010-11-25 @ 01:08:36
Postat av: Telson

Under de sista dagarna av katastrofer; http://koti.phnet.fi/petripaavola/occurrencesoftheendtime.html

2012-06-30 @ 21:24:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0