VM i Bowling 2009.

Igår avgjordes VM i Bowling mellan 5 länder på hemlig ort i Sverige. Medans de svenska folket njöt av sommarvärmen så krigade 4 nationer om VM guldet.

De nationer som ställde upp i årets Världsmästerskap 2009 var värdlandet Sverige, Ryssland, Serbien, England och Tyskland.
VM truppen:

Sverige som var världlandet i detta VM skickade sitt bowling ess - Oskar Lindqvister, en mycket rutinerad spelartyp som oftast spelar på ren kraft och mindre teknik.

Ryssland skickade sin bästa spelare, han har smeknamnet "The striker from the motherland". Vi talar ju förstås om Johan Isevikatjov. Ryssen som oftar spelar bra tack vare sin otroligt smarta stategi - att använda 6kg lättare klot för att slå sina tuffa motståndare.

Serbien tog ett otroligt vågat beslut genom att skicka "rookien" Nemanja Jovanovic. Killen som aldrig rört ett bowling klot i hela sitt liv och helt plötsligt får han chansen att visa upp sig på ett VM - hur sjukt är inte detta?

England tvivlade aldrig en sekund när det var dags att skicka sin spelare som skulle representera landet i detta VM. Patrick Ostrand a.k.a. the man, som har haft en strålande säsong men enligt tidningsjätten The Times skrivs det att Mr. Ostrand har problem med ljumskarna förtillfället.

Tyskland hade inte lika lätt som de resterande länderna med sitt val av representant till detta VM. Tillslut valde dom att skicka en helt random lirare - David Schaffer. Finns inget mer att tillägga på detta land.

Och så var det dags... Världsmästerskapet i Bowling 2009 skulle avgöras, på bana 3. All fokus låg just på denna bana, alla andra banor var stängda.

Ostrand började starkt likaså Isevikatjov, mannen med tjejklotet. Lindqvister säkrar en säker mittplacering medans Schaffer och Jovanovic krigar om de sämsta placeringarna. Schaffers start var förövrigt bedrövlig! (3-3-). Tysklands tradition att vara topp 3 har stått i sig i snart 200 år och det skulle kosta Schaffer dyrt om han sumpade denna placering.

Serbien och Sverige passade på att dopa sig med pripps energy  när de andra länderna var uppe och krigade om en 1:a plats.

Efter första game, så var ställningen (om jag inte minns fel) Ryssland, England, Sverige, Tyskland och sist Serbien.
Och det var här Tyskland bestämde sig för att göra en liten ändring i ansatsbanan. Från att stå i mitten till att gå ut på högersidan och attackera känglorna därifrån. Det gav resultat.

I mitten av 2a game så hade Tyskland hämtat upp stort. Avståndet till Lindqvister ökade bara mer och mer och Tyskland hade målet att gå om nr.2 - Ryssen Isevikatjov! Nerverna började komma spela ett spratt på Svensken, på tanke på alla svenska svordommar man fick höra varje gång han inte blev nöjd med sitt spel.

Isevikatjovs nerver visade heller inte att de kan stå pall mot ett riktigt Tyskt bowlingspel, där man verkligen ger all, går all in, vinner eller försvinner. Schaffer går om Isevikatjov och fixar 4 poängsförsprång in i mål. Det blev försvårt för Tysklands Schaffer att fixa 1:a platsen eftersom Enlands Ostrand låg före Rysslands Isevikatjov med ca 15-20 poäng.

Slutresultat:



Guldmedaljen går till Ostrand. En mycket värdig vinnare, helt iskall genom båda spelen. En man utan nerver.
Silvermedaljen går till Schaffer. Otroligt starkt av tysken som vågar ändra lite i sin spelstil och klättrar två placeringar upp från en fjärdeplats till en silvrig andra plats. Tyskland har verkligen hittat rätt man för rätt jobb.
Bronsmedaljen räddar Isevikatjov i sista stund, mycket osäker i sitt spel i slutsekunderna, kunde likagärna varit svenskt brons om vi hade spelat ett game till!

Blommor som tröst pris till fjärdeplats som Sverige fixar, håller en mycket jämn resultatmässig stil genom hela finalen.

Uppehållstillstånd och arbetartillstånd i Sverige till femteplatsen som trötspris till Serben Jovanovic. Vid nästa VM möte kan han mycket väl ta sig an en tredjeplats!

VM i Bowling är nu över för denna gång. Nästa gång blir det en ny sport på ny hemlig ort, men ändringar i spelartruppen kan uppkomma. Hoppas du hade lika roligt att läsa detta inlägg som jag hade det att publicera denna rapport.

David Schaffer
Sportkrönikör
Aftonbladet




Kommentarer
Postat av: Oskar

HAHA

klockrent inlägg!

författarkarriär på g?

2009-06-30 @ 21:40:40
Postat av: Anonym

David "bloggaren" Schaffer is back in business

2009-06-30 @ 21:41:30
Postat av: Anonym

Man kan se vilka du älskar och inte älskar, vilka som får sitt namn nerskrivet och vilka som inte får det....du döljer det..dåligt. Skärpning David

2009-06-30 @ 23:13:10
Postat av: eve

haha fan va mobbat :)

2009-07-02 @ 04:19:36
Postat av: Anonym

nice men david, läs början igen:D hur många länder sa du att det va? (A) AH..Tyskland är inget land!!

2009-07-05 @ 16:25:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0